БОРЦИ ПАМТЕ ЛАЗИНА ДЕЛА: Делегација из Српске долази у Ниш, чувени хирург биће постхумно одликован

Ј.ЋОСИН

петак, 26. 06. 2020. у 07:30

БОРЦИ ПАМТЕ ЛАЗИНА ДЕЛА: Делегација из Српске долази у Ниш, чувени хирург биће постхумно одликован
Делегацију ће угостити разни нишки привредници који на тај начин желе да искажу захвалност за све што чине у част чувеног нишког доктора
ОКО 250 бораца са Илиџе, али и Зворника, Бијељине и Братунца које је лечио и познавао чувени хирург, доктор Миодраг Лазић и који су му током рата "чували леђа" и били уз њега, допутоваће у суботу у Ниш да му одају почаст и посете његов гроб.

Њих ће угостити разни нишки привредници који на тај начин желе да искажу захвалност за све што чине у част чувеног нишког доктора и што његова велика дела не заборављају.

Борци из Републике Српске ће заједно са делегацијом из Источног Сарајева коју предводи председник Скупштине града Мирослав Лучић, као и градоначелник Ненад Вуковић, најпре у суботу присуствовати Видовданској академији на којој ће доктору постхумно бити додељен и Орден Светог Романа, највише признање Епархије нишке, који ће примити његова ћерка Нина.


Зоран Бајић, испред Иницијативе за назив Клиничког центра - Др Миодраг Лазић и један од организатора ове посете, каже да су се Нишлије радо одазвале да угосте ове људе који су са Лазом на ратишту делили и добро и зло, а којима ништа није тешко да ураде како би му одали почаст.


- Доста људи ће кренути у приватном аранжману. Војска Србије обезбедиће им ручак у Официрском дому. Очекујемо да се појави око 250 људи из Републике Српске. Неће им бити тешко да пређу укупно 1.000 километара за њиховог доктора који је био спреман све да уради за њих. У организацију су се укључиле разне нишке фирме и привредници који су понудили смештај - каже, за "Новости", Бајић.


* ПОШТОВАЊЕ Илиџански борци


Председник "Илиџанског борца", Горан Шеховац, рекао је да Илиџанци и грађани Источног Сарајева желе и да на овај начин одају почаст некадашњем саборцу, српском хероју и хуманисти.


- Доктор Миодраг Лазић својим несебичним, хуманим радом задужио је српски народ овог краја да заувек чува успомену на њега, а ово путовање је најмање што можемо да учинимо како бисмо му се бар делом одужили за све оно што је чинио за нас у тешким, ратним временима - рекао је Шеховац.


Председник Скупштине града Источног Сарајева, Мирослав Лучић рекао је да је доктор Лазић оставио неизбрисив траг у некадашњем Српском Сарајеву, те да Срби са ових простора имају обавезу да негују успомену на његово дело.УСПОСТАВИО ЧВРСТЕ ВЕЗЕ


МИРОСЛАВ Лучић је захвалио градским властима Ниша и грађанима који су, како је рекао, са великим поштовањем прихватили идеју о доласку делегације Источног Сарајева, те нагласио да је и то показатељ чврстих веза две земље које је успоставио доктор Лазић.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)