Леп гест Љиљане из Лознице: Десет хиљада евра за Дом зравља (ФОТО)

Новости онлајн/В.Митрић

четвртак, 18. 06. 2020. у 12:01

Леп гест Љиљане из Лознице: Десет хиљада евра за Дом зравља (ФОТО)

Фото: В.Митрић

Љиљана Јанчић, швајцварска пензионерка која живи у вароши Лешници у Лозници, даровала је Дом здравља „Др Миленко Марин“ у Лозници са 10 хиљада евра у динарској противвредности

ЉИЉАНА Јанчић, швајцварска пензионерка која живи у вароши Лешници у Лозници, даровала је Дом здравља „Др Миленко Марин“ у Лозници са 10 хиљада евра у динарској противвредности.

Љиљана је тај новац наменила за набавку медицинске опреме за амбуланту у Лешници, месту где живи и одакле је био њен покојни муж са којим је деценијама радила у Швајцарској.Др Бранка Красавац, директорка установе каже да ће, „Љиљанина жеља у целости бити испоштована и да је она сјајан пример хуманих људи, чији је муж, за живота, такође, био велики хуманиста и дародавац у овом делу Србије“.

- Нема среће, ако само ви имате, а около је немаштина и мука – каже нам Љиљана.

- Желим од срца да дам допринос унапређењу бриге о здрављу људи, од најстаријих до деце, што ми се чини нешто најприоритетније. Била сам удата за Јадранина, родом сам Рађевка из Дворске, и негујем дух солидарности и бриге о сваком нашем човеку. То ме некако дивно успуњава и чини срећном.

Дом здравља има разгранату мрежу амбуланту. Било је разних покушаја да се њихов број смањи, али је градоначелнил Лознице, иначе Лешничанин, то спречио, обезбеђујући, из локалне касе, значајну помоћ да медицинске услуге стигну до најзабаченијих села и сокака у лозничком крају, од Горње Борине до Новог Села и од Трбушнице до Текериша. Др Бранка Красавац поклонила је, за успомену, добротворки из Лешнице „Породичну књигу“ и захвалницу.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације