У Кикинди одржана МАТУРАНТСКА ПАРАДА: Плесало више од 300 девојака и младића! (ФОТО)

Новости онлајн/Р. Шегрт

уторак, 16. 06. 2020. у 12:49

У Кикинди одржана МАТУРАНТСКА ПАРАДА: Плесало више од 300 девојака и младића! (ФОТО)

Фото: Р. Шегрт

На платоу испред Градске куће, истовремно кад и њихови вршњаци широм Србије и Европе, играли су по тактовима Штрауса, а на крају, како је то постало већ традиционално, и наше ужичко коло
УПРКОС корона вирусу, али и киши која је претила, нешто више од 300 матураната из четири средње школе у Кикинди плесало је данас своју јединствену матурантску параду.

На платоу испред Градске куће, истовремно кад и њихови вршњаци широм Србије и Европе, играли су по тактовима Штрауса, а на крају, како је то постало већ традиционално, и наше ужичко коло.

Ово је тринаеста генерација матураната у Кикинди која је на овај начин означила крај средњошколског школовања и плесом кренула у нову животну етапу. До сада је више од 5.000 младих у овом граду на исти начин прославило завршетак средње школе.
У садашњој генерацији су Александра Пакашки и Игор Врбашки, који желе да постану лекари.

- Завршила сам Медицинску школу и планирам да упишем Медицински факултет у Новом Саду. Знам да ће бити тешко, да је то тежак факултет, а касније и захтеван и напоран посао, али спремна сам, јер волим медицину. Посао лекара је хуман и леп. Надам се да ћу успети – открила нам је Александра.Фото: Р. Шегрт

Организатор матуранске параде у Кикинди од самог почетка Марко Марковљев задовољан је што је манифестација одржана, упркос свим ограничењима и укупној ситуацији и што су млади Кикинђани плесали истовремено са вршњацима у још 30 градова у Србији.

Фото: Р. Шегрт
Фото: Р. Шегрт
Фото: Р. Шегрт
Фото: Р. Шегрт


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације