Слободна индустријска зона Зрењанина проширена за још око 400 хектара: Спремни за нове инвеститоре

Б. ГРУЈИЋ

четвртак, 11. 06. 2020. у 11:36

Слободна индустријска зона Зрењанина проширена за још око 400 хектара: Спремни за нове инвеститоре

Фото Град Зрењанин

Ту ће пословати компаније "Линглонг интернешнел Европа" Зрењанин, која је део "Шандонг линглонг тајер", а простора ће бити и за кинески "Грин мајлс хемикалс"
ПРОБЛЕМ са недостатком земљишта за нове инвеститоре у Зрењанину решен је одлуком Владе Србије да се индустријска зона у овом граду, прошири за још 392 хектара градског грађевинског земљишта у Слободној зони "Југоисток". Ту ће пословати компаније "Линглонг интернешнел Европа" Зрењанин, која је део кинеске "Шандонг линглонг тајер", а простора ће бити и за кинески "Грин мајлс хемикалс", са седиштем у Новом Саду.

Слободну зону Зрењанин основали су 2005. године град Зрењанин и словеначка "Колпа", на простору некадашње фабрике намештаја у Цветној улици, где се налазе и погони те компаније. У наредним је годинама пословање у режиму Слободне зоне проширено на још неколико предузећа и локација.

Тренутно у режиму Слободне зоне у Зрењанину послују немачки "Дрекслмајер", словеначка компанија "Колпа", шведска компанија "ЛК Арматур", као и француски "Новарес".

На основу анализа и истраживања престижног часописа "Фајненшл тајмс", рад зоне препознат је и у међународним оквирима, а 2014. године проглашена за најбољу слободну зону у Европи по подстицајима за инвеститоре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације