Министру Недимовићу орден Светог владике Николаја: Духовност у срцу носи

NovostiOnline/В. М.

среда, 10. 06. 2020. у 22:55

Министру Недимовићу орден Светог владике Николаја: Духовност у срцу носи

Фото В. М.

Епископ шабачки и администатор ваљевске епархије СПЦ, најстарији по стажу владика у СПЦ, одлучио је да Орденом владике Николаја одликује министра пољопривреде у Влади Србије, Бранислава Недимовића
Епископ шабачки и администатор ваљевске епархије СПЦ, најстарији по стажу владика у СПЦ, одлучио је да Орденом владике Николаја одликује министра пољопривреде у Влади Србије, Бранислава Недимовића, бившег градоначелника Сремске Митровице.

Недимовић је, каже владика за „Новости“, као челник Сремске Митровице, пре неколико година, затражио благослов да се и у селу Равњу, историјски чувеном по јунаштву, не само из епске поезије о Зеки Буљубаши и његовим „голаћима“ и у делима Јанка Веселиновића, изгради црква, „јер је било једино село у том делу Срема без православне богомоље“.

-Дао сам благослов од срца, а захваљујући господину Недимовићу изградња богомоље је одмах почела и, ево, завршена је на радост свих нас -каже владика Лаврентије. -Од тренутка када је дошао по благослов и све до сада видео сам да је реч о личности, која носи љубав према своме роду и Богу и зато нека носи орден свеца из Лелића и нека се њиме поноси.

Орден Недимовићу биће уручен на освећењу цркве, данас(четвртак) у Равњу, која је посвећена Светом цару Константину и Јелени, а плаца за њу, површине 40 ари, даровао је мештанин професор Томислав Павловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације