Стигла значајна помоћ: Болница добила донације од Фондације принцезе Катарине и УНИЦЕФ-а

NovostiOnline/И.М.

петак, 05. 06. 2020. у 22:55

Стигла значајна помоћ: Болница добила донације од Фондације принцезе Катарине и УНИЦЕФ-а

Фото И. Митић

У Ковид болници поново расте број пацијената инфицираних вирусом корона
Лесковац – Фондација принцезе Катарине Карађорђевић поклонила је лесковачкој Општој болници осам електронских кревета намењених Одељењу хирургије. Како је оцењено, они ће много значити запосленима приликом неге најтежих пацијената. Ова фондација је недавно, на почетку кризе везане за вирус корона, болници у Лесковцу донирала и дефибрилатор вредан 3.500 евра, а у петак је у Лесковац, осим посебних кревета намењених интензивној нези, стигло и осам душека и исто толико трансформатора за струју. Укупна вредност последње донације износи око 5,2 милиона динара. Фондација принцезе Катарине је болници у Лесковцу раније поклонила и комплетну апаратуру за стерилизацију која је вредна чак 360.000 долара.

У лесковачку Општу болницу недавно је стигла и помоћ УНИЦЕФ-а који је овој здравственој установи поклонио респиратор и три кисеоничка протокомера. Овај поклон вредан је скоро три милиона динара.

Лесковчани настављају борбу са вирусом корона. У последњих неколико дана повећава се број заражених особа. Тако је од 57 последњих тестова девет позитивно, док се резултати тестирања за још 71 особу очекују. Од почетка епидемије у Лесковцу је вирусом корона заражено 496 особа, а у петак је на лечењу у Ковид болници било 45 пацијената, међу њима и два радника „Јуре“.

Према последњем извештају на лечење је примљено 13 нових пацијената, док су кући, после другог негативног теста, отпуштене три особе. Од почетка епидемије на подручју Јабланичког округа је тестирано више од 7.300 људи. У Ковид болници је излечен и отпуштен 441 пацијент, а из привремених болница још 168 инфицираних особа, па је укупан број оболелих 609.

ГРАЂАНИ ОПРЕЗ!

Надлежни апелују на грађане да се, у наредних 15 дана, понашају одговорно, да носе заштитне маске, перу и дезинфикују руке. У болници кажу да су међу новооболелима углавном млађи људи са лакшом клиничком сликом, али и да и они треба да се припазе, јер процес опоравка од ове болести траје месец дана и није нимало безазлен.

Коментари (1)