Ургентном још 4 респиратора: Вредна донација УНИЦЕФ

З. Грумић

четвртак, 04. 06. 2020. у 23:45

Ургентном још 4 респиратора: Вредна донација УНИЦЕФ

Апарати су врхунског квалитета Фото Н. Карлћ

УНИЦЕФ уз помоћ донатора донирао вредну опрему Клиничком центру Војводине
УРГЕНТНОМ центру Клиничког центра Војводине (КЦВ) у Новом Саду јуче су предата на употребу четири респиратора, обезбеђена у акцији подршке Уницефа здравственим установама у Србији, која је остварена захваљујући донацијама приватног сектора.

Тиме је КЦВ, једна од најистакнутијих домаћих здравствених установа у лечењу пацијената оболелих од ковида 19, значајно употпунила своју медицинску опрему.

- Ови респиратори ће у великој мери унапредити рад у нашој здравственој установи. Хвала Уницефу и свима онима који су учествовали у остваривању овог пројекта подршке - истакла је проф. др Едита Стокић, директорка КЦВ.

Апарати су врхунског квалитета и за њих је обезбеђен редован сервис, напоменула је Весна Савић Ђукић, Уницефова представница у Србији за сарадњу са приватним сектором.

- Лекари из прве линије одбране од ковида били су срећни када су видели ове нове респираторе. Ти апарати служиће и за друге пацијенте. Надамо се да ковида више неће бити, а у случају неког новог таласа инфекције, бићемо спремнији захваљујући овој доброј опреми.

Захваливши се привредницима из Новог Сада и Војводине на подршци у тој акцији, она је нагласила да су се донатори широм Србије брзо одазвали на апел Уницефа у марту и показали велику жељу да активно учествују у борби против пандемије.


У име Удружења рециклера Србије, једног од донатора медицинске опреме, генерална секретарка Сузана Обрадовић је поручила да би и свако треба да помаже заједници колико год може.


АКЦИЈА

УНИЦЕФ је од почетка пандемије, уз помоћ донатора, обезбедио за наше здравствене установе 50 "дрегер" респиратора, 61 протокомер кисеоника. Поделили смо и 71.900 хируршких рукавица, више од 25.000 заштитних огртача, 99.950 хируршких маски, 1.549 скафандера и 5.376 визира - наводе у Уницефу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације