Хвала, уз Никољданске повеље: Кикинда наградила полицајце, здравствене и социјалне раднике

Р. ШЕГРТ

четвртак, 04. 06. 2020. у 06:09

Хвала, уз Никољданске повеље: Кикинда наградила  полицајце, здравствене и социјалне раднике

Фото Р. Шегрт

Због успешног спречавања већег ширења заразе на територији Кикинде, локална самоуправа је "Никољданским повељама" наградила укупно 220 особа

ЗБОГ успешног спречавања већег ширења заразе на територији Кикинде, локална самоуправа је "Никољданским повељама" наградила укупно 220 медицинара из овдашње Опште болнице, ДЗ и Завода за јавно здравље, те запослене у Геронтолошком центру и Полицији.

- Уз организацију рада, за шта је посебно заслужан Покрајински секретаријат за здравство, пресудна је била и пожртвованост свих, па и такозваног помоћног особља. Подсећам и на то да смо ми заштитну опрему почели да набављамо и пре него што се вирус појавио у нашој средини - каже директор Опште болнице др Мирко Стојисављевић.

А, међу онима којима су суграђани аплаудирали сваке вечери су и браћа Прунић. Др Василије је специјалиста ургентне медицине у Хитној служби ДЗ, а др Владимир анестезиолог и начелник Пријемне службе у болници.

- Посао је увек стресан, а сада смо морали да знатно више пажње посветимо личној и заштити најшире популације. Ипак, страха није било - истиче др Василије Прунић.

Градоначелник Павле Марков не заборавља ни подршку полицијских службеника, па подсећа на податак да је на територији Кикинде, у једном тренутку, чак 800 људи било у прописаној самоизолацији.