Вредна донација из Немачке општој болници “Студеница” у Краљеву: СТИГЛИ КРЕВЕТИ ЗА ХИРУРГИЈУ

Новости Онлине/Г. Ћировић

среда, 03. 06. 2020. у 15:55

Вредна донација из Немачке општој болници “Студеница” у Краљеву: СТИГЛИ КРЕВЕТИ ЗА ХИРУРГИЈУ

Фото:ОБ Студеница

Вредност ове донације, коју је обезбедио др Никола Црнадак, гастроентеролог који живи и ради у Немачкој, износи око 200.000 евра

ПОСЛЕ бројних административних проблема, у Општу болницу „Студеница“ у Краљеву коначно је стигла вредна донација из немачког града Анаберга - 42 кревета са електронским подизачима и исто толико тоалетних сточића, већим делом намењених Одељењу опште хирургије.

Вредност ове донације, коју је обезбедио др Никола Црнадак, гастроентеролог који живи и ради у Немачкој, износи око 200.000 евра и по речима др Зорана Мрвића, в.д. директира краљевачке болнице, омогућиће комфорнији смештај пацијената, а тиме и боље услове за негу.

- У наредном периоду очекујемо наставак сарадње са немачким болницама, као и још једну донацију опреме за болничка одељења. Осим велике вредности која се мери новцем, ова донација је показала солидарност и бригу наших сународника, а то у овом тренутку нема цену – рекао је др Мрвић.

Он је додао и да су током пандемије корона вируса у ОБ „Студеница“ готово свакодневно пристизале донације.

Фото:ОБ Студеница

- То је још један показатељ да у нашим настојањима да побољшамо квалитет здравствених услуга нисмо сами – нагласио је директор краљевачке болнице - Захваљујући донаторима, наш пут ка квалитетнијем и ефикаснијем лечењу пацијената сада је много лакши.

Фото:ОБ Студеница
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације