После два и по месеца: Отворен базен Чаир у Нишу

NovostiOnline/Ј.Ћ.

понедељак, 01. 06. 2020. у 22:54

После два и по месеца: Отворен базен Чаир у Нишу

Фото Ј. Ћосин

Данас није било много купача што приписујемо ипак лошем времену - објашњава Перић
Затворени и отворени базени Спортског центра "Чаир" у Нишу отворили су од понедељка, 1. јуна своја врата купачима али и професионалним спортистима, уз све неопходне мере заштите од корона вируса.


Како каже директор Спортског центра Драган Перић, базен је капацитета до 6. 000 људи, тако да неће бити приблема да се испоштује правило окупљања до 1. 000 људи, а лежаљке ће бити постављене на размаку од најмање једног метра.


Данас није било много купача што приписујемо ипак лошем времену, хладно је, али очекујемо већ од краја недеље да базен почне да се пуни. Код нас се и до сада сваке вечери радиала и дезинфекција, али и хиперхлорисање воде, док се сваког јутра базен чисти споља – објашњава Перић.


Он каже да су на базенима постављене табле са препорукама, те да су после два и по месеца колико су базени били затворени, сада потпуно спремни да приме и купаче, али и чланове спортских клубова.


Ипак, хала "Чаир", која је до 23. априла била намењена за смештај оболелих од корона вируса, и даље је у приправности. Како каже Перић, хала је дезинфикована и сређена више пута, али је и даље ковид болница.