У БАЧКОМ Брестовцу, код Оџака, током викенда осликан је мурал са ликом Душана Влаисављевића (38), који је 11. маја доживео страшну смрт, јер га је убио, а потом бацио у септичку јаму суграђанин Горан Тирагић (54).

Душанови школски другови и пријатељи су одмах после сахране повели акцију да се трајним обележјем сачува успомена на Џиксија, како су у Брестовцу звали овог омиљеног момка.

- Село никад није било сложније него у подршци да Џиксијев лик оживи на највећем зиду у селу. Оно што је претекло од новца прикупљеног за израду мурала биће усмерено његовој фамилији као помоћ да се Душану направи споменик - рекао је Џиксијев школски друг Дане Свилар.

Душанов портрет је осликан на зиду кафића „На едну", а мурал је урадио уметник из Београда Милан Милосављевић Дерокс. У позадини лика је насликан комби, јер је Џикси био познати превозник.

ПОСВЕТА

На муралу је, по жељи Душанових родитеља и рођеног брата, утиснута посвета: „Није ми жао да напустим овај свет, али ми је жао што остављам све оне које сам волео".