Нападнута двојица Срба код Липљана: Албанци насрнули на њих металним шипкама (ФОТО)

Новости онлине/ Д. ЗЕЧЕВИЋ

понедељак, 01. 06. 2020. у 00:01

Нападнута двојица Срба код Липљана: Албанци насрнули на њих металним шипкама (ФОТО)

Фото: Илустрација

Бранислава и Жику Вучића у Гуштерици код Липљана напала је група младића и нанела им телесне повреде у пределу главе

ЛИПЉАН - У недељу у поподневним сатим група од четворице Албанаца напала је браћу Бранислава и Жику Вучића у Доњој Гуштерици код Липљана, наневши им тешке телесне повреде у пределу главе. Албанци су упали у напуштено двориште рођака Вучића, где су намеравали да краду воће. Када су их браћа упитала шта ту раде младићи Албанске националности физички су насрнули на Вучиће.

Случај је пријављен косовској полицији а после пружене прве помоћи у Дому здравља у Грачаници браћа су пуштена кући.

- Младићи су упали у двориште нашег покојног стрица и почели да беру зову. На питање мог брата Бранислава зашто су ушли у туђе двориште и уз упозорење да исто напусте, они су почели да нас туку металним цевима по глави - испричао је Жика новинарима.

Бранислав, власник четири пута обијане продавнице, каже да су нападачи дошли комбијем, којим су и побегли након напада.

Претучене Србе је обишао и председник Општине Грачаница Срђан Поповић који је опоменуо да се насиље над Србима наставља и да пљчкаши и разбојници никада не буду пронађени нити приведени лицу правде.

- Ово се једноставно дешава из дана у дан и постаје свакодневница. Ако у скорије време не почну да се решавају овакве ствари, ми стварно морамо да се организујемо на неки начини да сами спречимо ово што се дешава - рекао је Поповић позивајући институције да реагују на адекватан начин.


Он је казао да је локална самоуправа свакодневно у контакту са грађанима и да ће, уколико полиција не почне да обавља свој посао , морати да учине нешто како би заштитили мештане од свакодневних напада.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације