СПОМЕН-биста епископа будимског др Данила Крстића (1927-2002) данас је, после свете литургије, свечано откривена на платоу испред Храма Вазнесења Господњег на Клиси у Новом Саду, у присуству многобројних верника.

-Добили смо у граду још једно спомен-обележје које нас подсећа на то да је из Новог Сада потекао један од најумнијих и духовно најбогатијих српских владика 20. века. Он је са Клисе кренуо на свој пут, завршио је најпрестижије школе и универзитете у Француској и САД, постао владика будимски а никада није заборавио свој град - истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Напоменувши да је спомен-биста постављена баш на Сентандрејском булевару, који представља пут ка Сентандреји односно Пешти, где је столовао владика Данило, Вучевић је истакао да је и то снажна симболика овог чина.
- Култура сећања је нешто што је неопходно сваком народу и друштву ако желе да буду успешни у будућности и да боље разумеју садашњост.

Градоначелник је захвалио Месној заједници Клиса и Драгану Хемону на иницијативи и на предузетим активностима. Биста је постављена уз благослов владике бачког Иринеја а допринос иницијативи је дао и кантаутор Бане Крстић из групе „Гарави сокак“ коме је владика Данило био стриц.

Фото Прес служба НС

Директор градског Завода за заштиту споменика културе Синиша Јокић захвалио је свима који су учествовали у том пројекту и напоменуо да је спомен-биста дело академског вајара из Сремских Карловаца Ђорђа Лазића Ћапше.

Фото Прес служба НС