Одричу се по 100 евра због изградње парка: Како су Нишлије одлучиле да новчану помоћ од државе инвестирају у опште добро

Ј. ЋОСИН

28. 05. 2020. у 16:44

Одричу се по 100 евра због изградње парка: Како су Нишлије одлучиле да новчану помоћ од државе инвестирају у опште добро

Изглед будућег игралишта (Фото Удружење пријатељи Брзог брода) и Новак Поповић

У плану и нова амбуланта неопходна насељу које има око 15.000 житеља
ГРУПА грађана нишког насеља Брзи Брод дошла је на идеју да помоћ од државе од 100 евра уложи у сређивање запуштеног парка и направи нови мини спортски терен. Пријатељи из детињства, комшије, чланови кошаркашке секције и сви они који чине Удружење "Пријатељи Брзог Брода" већ су се прикључили акцији и почели да сређују терен, једногласни да од новца који добију од државе као помоћ услед епидемије короне, свако издвоји колико може.

- Неко ће дати 50 евра, неко свих 100, ко колико буде могао. Углавном, битно је да акција иде и да се парк увелико гради. Сваког дана када завршимо обавезе око посла и куће, скупимо се и бацамо на посао да урадимо оно за шта новца није имао ни Град ни Општина. Новчана средства добијена од државе уложићемо и у изградњу још једног парка у нашем насељу. Тако ћемо за мање од два месеца добити лепо уређено место за уживање и рекреацију - каже Новак Поповић из овог нишког удружења.

По већ урађеном пројекту парк ће, како описује, чинити један терен за баскет, дечје игралиште са мобилијаром, теретана на отвореном, доста зеленила, летњиковац, парковске клупе. Око парка биће засађена жива ограда, а оплемениће га и велики травњак.

Идеја се, каже, родила спонтано, међу комшијама који су по својим акцијама већ познати у овом крају.

- Из сопствених средстава реновирали смо јавну чесму, спомен-парк, постављена је и мини-пијаца, паметно аутобуско стајалиште као и подземни контејнери - истиче он и додаје да им у свему доста помаже Општина.


ПОТРЕБНИ ЛЕКАРИ

ОНО што их у будућности чека као највећа борба јесте, како каже, изградња нове локалне амбуланте која је насељу, од око 15.000 становника, више него неопходна.

- Грађевинска дозвола је добијена пре две године, али је истекла за време ванредног стања. Не знам из ког разлога изградња није почела, али је то велика потреба за наше насеље. Локална амбуланта која је тренутно у функцији има само две просторије и потпуно је нехумана за рад - рекао је Поповић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)