Протест просветара и мештана Кисача: Вратите бившу директорку

Љ. П.

четвртак, 28. 05. 2020. у 06:34

Протест просветара и мештана Кисача: Вратите бившу директорку

Фото Приватна архива

Једини захтев јесте да се смени садашњи в. д.
ПРОСВЕТНИ радници ОШ "Људовит Штур" у Кисачу у Новом Саду, у среду су поново протестовали због постављања в. д. директора ове осмолетке. Скупу који су организовали у центру села испред Словачког културног центра, придружили су се и подржали родитељи основаца, али и други мештани.

Једини захтев колектива кисачке школе, истакнут на једночасовном протесту јесте да се смени садашњи в. д. дужности директора Ана Легињ, коју је подржао Национални савет, и на ту позицију врати Ана Возар, досадашњируководилац ОШ "Људовит Штур", која је добила већину гласова Наставничког већа, Школског одбора и Савета родитеља.

Истичући да су истрајни у свом захтеву, просветари из Кисача кажу да је наредни корак једночасовни протест који ће за око две недеље одржати у Новом Саду, уз подршку колеге из школа које су чланице Уније синдиката просветних радника Војводине.

- Потрудићемо се да због новонастале ситуације у школи, ђаци не буду оштећени, посебно осмаци којима следи полагање пријемног за упис у средње школе - рекла је Ивана Муцхова, председник синдикалне организације у школи. - Непознато нам је и када ће бити седница Наставничког већа, а оцене морају да се закључе.

У Покрајинском секретаријату за образовање наводе да је, будући да је директорки Ани Возар истекао мандат, именован в. д. директора како би школа функционисала.


ПОТПИСИ

ПЕТИЦИЈУ којом се тражи да на челу школе остане Ана Возар, потписало је више од хиљаду мештана Кисача. Она је такође предата Покрајинском секретаријату за образовање.

Коментари (1)

има лека апотека

28.05.2020. 09:27

Директор бира наставнике - чланове Школског одбора, док ти исти наставници бирају чланове Савета родитеља. А онда се чудимо зашто баш сваки директор увек има подршку истих?! Да би се створили фер услови, Школски одбор треба да чине: 2 представника министарства, 1 представник локалне самоуправе, 1 представник запослених и 1 представник родитеља.