Монструозан чин у Новом Саду! Пронађен пас са ЕКСЕРОМ ЗАБИЈЕНИМ У ГЛАВУ – Искључиво ДЕЛО ЧОВЕКА

Novosti Online/Љ.П.

среда, 27. 05. 2020. у 15:10

Монструозан чин у Новом Саду! Пронађен пас са ЕКСЕРОМ ЗАБИЈЕНИМ У ГЛАВУ – Искључиво ДЕЛО ЧОВЕКА

Фото: Приватна архива

Волонтери новосадског Удружења за заштиту животиња пронашли сурово злостављаног пса

ВОЛОНТЕРИ Удружења за заштиту животиња Нови Сад – СПАНСсу у новосадском насељу Сателит пронашли пса са забоденим ексером у лобањи. Информацију о сурово злостављаном псу, добили су прексиноћ око 20 часова од једне суграђанке, а на лицу места затекли су потресан призор: малену кујицу, дезоријентисану са ексером који вири из главе.

Пса је прегледао ветеринар а рентдгенским снимањем је установљено да је ексер дужине пет центиметара прошао кроз лобању и мозак целом својом дужином, и да је то могло да буде искључиво дело човека који је, да би то урадио, морао користити алат. Убрзо је установљено да је пас чипован, да има десет година, да има власника и да се зове Каја.

- Ово злостављање ипокушај убиства је одмах пријављен полицији , а инспекторка је узела изјаве од ветеринарке и Спансових волонтера – наводе у овом удружењу.

НАЈОШТРИЈЕ ОСУДЕ УДРУЖЕЊЕ најоштрије осуђује овај чин злостављања и покушаја убиства и позива на хитно успостављање функционалних институција које ће контролисати и спроводити законе који би требало да важе једнако за све да би, како напомињу Србија била безбедно и сигурно друштво у ком некажњена тровања, злостављања и убиства нису свакодневна појава.

– Друга патрола је пронашла власницу и из разговора са њом су сазнали да је она вољени пас, да се зове Каја, да су је као штене донели из Београда.

Куја Каја је, према ономе што је казала њена власница, прекјуче око 16 часова ишетала кроз капију када су кренули у продавницу, али да су се надали да ће се брзо вратити кући, јер се и раније дешавало да сама изађе. Овај пут, било је потребно само четири сата да је се докопа особа која јој је нанела овако монструозне повреде, опасне по живот.

Волонтери СПАНСА напомињу да је ово већ пети пас који је жртва злостављања и убиства паса у Новом Саду у кратком временском периоду.

Како наводе, три пса су на новосадским улицама пронађена са ишчупаним ноктима, а починилац није пронађен.

Недавно је једнапородица на Лимануостала без кујице коју је непозната особа бацила са крова зграде у којој станују. Каја је пети пас у Новом Саду који је жртва злостављања и покушаја убиства.Коментари (18)

Zoran Zagorac

27.05.2020. 16:50

Za ovakav zlocin izvrsioca zlocina treba kazniti istim zlocinom ili dozivotnom kaznom zatvorom.

lora

27.05.2020. 17:00

Vratice mu se ,Bog sve vidi!Koji minastumi se radjaju izive u ubijaju zivotinje ! steasno !

Anonimno

27.05.2020. 17:21

Kakav monstrum bi to mogao da uradi? Sramota me kad vidim sa kakvim osobama delimo isti vazduh. Monstrumi bolesni.

Mika

27.05.2020. 17:22

Gospode, Boze- koliko neko mora da bude NENORMALAN da ovo uradi......??Jadna zivotinja. Nadam se da ce se oporaviti, a tog monstruma koji je ovo ucinio- pronaci, odrapiti i najvecu mogucu novcanu i zatvorsku kaznu- pa na psihijatrijsko lecenje nakon izdrzanog zatvora.

Boća

27.05.2020. 19:03

Ako je maloletnik u pitanju, ipak ga treba poslati u dom na prevaspitavanje, jer u budućnosti će svoj bes iskaliti na ljudima. Kazniti ga obavezno.

Lupus

27.05.2020. 21:27

@Boća - Naj strožija kazna ,predvidjena njegovim godinama !Taj ce sutra pucati po ulicama,ubiti neko neduzno ljudsko bice,što radi na pumpi,menjačnici u butiku .Strahota u užas !!!

Cica

27.05.2020. 21:14

Iživljavanje nad životinjama je StrasnoTo maloletog I ko mu je pomagao u Zatvor barem 10 godina.

bager

28.05.2020. 07:17

@Cica - Ne verujem u tu pricu da je to dete uradilo,to je delo nekog starijeg,,jedna osoba ne moze to uraditi sama bez pomoci treceg lica,,jedna ruka za cekic,druga za ekser i psu treba drzati glavu,,ako se pronadje to dete neka dokaze to isto na psu lutki,,,,mislim da je upravo to dete drzalo glavu psa a da je neko stariji ukucao ekser

Masa

27.05.2020. 23:44

Mozda bi se nesto i promenilo. Kad bi zakon bio drugaciji. U zatvor lepo neka odgovara...pa mozda bude i manje budala po ulici

Marija

28.05.2020. 03:30

Ako izvade ekser pas nece preziveti jer mu ekser zabijen u mozak a to bih ja pre rekla da je sekta nedao bog da naidjem na takva govna a susrla sam se sa njima vec i sve ih tuzila ja jako puno volim zivotinje ja cuvam psa i 4 macke naravno sve pokupila sa ulice to nije ni za zatvor to je luksuz nego da sam neki zakon uvela bih sibanje kao u saudisku arabiju odsece ti ruke pa ti vidi dali ti se isplati da krades ili da ubijas zivotinje a pogotovo da valjas drogu i alkohol

Maxmen

28.05.2020. 05:04

Tog malog ludaka treba u psihijatriju na posmatranje par godina,uz svakodnevni tretman lekovima za smirenje.A i roditelji su krivi zasto je takav.

Strika

28.05.2020. 07:47

Ovaj sto je ovo uradio isto bi ili će uraditi čoveku..Govno zatvoriti dok ne bude kasno

Sneza

30.05.2020. 21:07

Dragi moji “ ljudi” ... Pa to je bas ona priča veće većine: Dete se igraloooo”! Ja imam sina 12 godina... Ne želim i ne mogu da zamislim da neko tako cist(kao moje dete) može tako nešto uraditi. Samo roditelji i ništa vise !

Lud zbunjen I Razočaran

31.05.2020. 14:02

Deca sve Ludja . Jadna životinja nikriva nii Dužna Stradala od Djavolske Dece.