КРАЉЕВО – У склопу обнове саобраћајне инфраструктуре на државном путу од Краљева ка планини Гоч повише града на Ибру, у току су радови на деоници саобраћајнице од краљевачког приградског насеља Берановац у укупној дужини од 4,5 километара.

Вредност ове инвестиције, рачунајући изградњу коловоза, канала и тротоара у једном делу саобраћајнице износи 170 милиона динара без ПДВ, а рок за за завршетак ове фазе радова је 30. јун. Само дан касније предузеће „Нови Пазар – пут“ наставиће реконструкцију и наредних осам километар пута све до скретања за Сокољу.

- Овај значајни пројекат финансирају Влада Србије и Јавно предузеће „Путеви Србије“, а локална самоуправа има задатак да обави експропријацију земљишта за изградњу тротоара. То су мала средства која ће град обезбедити у односу на оно шта добијамо – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Он је подсетио и да су претходних неколико година уложена значајна средства у ову планинску лепотицу.

- Изграђени су нови павиљони Дечјег одмаралишта у вредности 65 милиона, ускоро почиње постављање жичаре на малој стази, укупне вредности 35 милиона, од којих је Министарство трговине, туризма и телекомуникација издвојило 20, а град 15 милиона динара. Захваљујући ЈП „Скијалишта Србије“, добијена је и жичара за велику стазу и очекујемо да њенса монтажа буде обављена наредне године – додао је градоначелник Краљева.