ЧАЧАК – Седми дан из лабораторије “Ватрено око“ у Београду, где је послато 257 узорака, стижу сви негативни резултати на ковид-19. То је, по оцени руководиоца Радног тима за праћење ширења коронавируса на територији града др Михаила Луковића, знак да је епидемиолошка ситуација у Чачку веома је повољна.

На подручју Моравичког округа корона вирус до сада је потврђен код 166 особа, од тога 99 из Чачка, 57 из Горњег Милановца, шест из Лучана и четири из Ивањице. Од почетка епидемије од последица ковида-19 са територије округа преминуло је 19 особа – 13 из Чачка, пет из Горњег Милановца и једна из Ивањице.

Према његовим речима, протеклих седам дана у Дому здравља је било изузетно мирно, као и на инфективном одељењу, где је тренутно хоспитализовано пет пацијената.

- Када је реч о излеченима, из чачанске болнице отпуштен је 21 пацијент, а из горњомилановачке 27. Један број болесника из Чачка од корона вируса се лечио у другим здравственим установама па се у њима воде као излечени – навео је др Луковић.