ПОРОДИЦУ Оливере Рајић у Кикинди током ванредног стања задесила је велика невоља, али не због вируса корона. Њима је у пожару страдао стан, па у њему не живе од 21. марта. Тога дана, сат иза поноћи, из суседног стана у Улици Алексе Дундића, варница је запалила кров и њиховог дома. Штета је настала од ватре, али и воде приликом гашења. Од тада Оливера са супругом и двоје деце, од 13 и осам година, живи у комшилуку.

- Комшије у суседном стану су проблематичног понашања. Чули смо лупање код њих, долазила је и полиција, јер је неко пријавио буку. Када су они отишли, иза поноћи смо остетили дим и видели да гори кров. Да би се спасли, децу сам извела напоље, покупила документа и основне ствари и на улици смо сачекали ватрогасце. Сутрадан више нисмо могли да живимо у стану - прича Оливера.

Њену породицу тада је спасла хуманост других комшија. Марија и Јанош Бор уступили су им свој празан стан.

- Ти добри старији људи дали су нам кључеве свог стана. Окречили смо га, пренели белу технику и столице који су једино остали. Од пријатеља и познаника добили смо намештај - наводи Оливера.

ФИЛМ ОЛИВЕРИН син Марко (13) снимио је аматерски филм о томе како му је пожар уништио дом. Сликом и речима описао је шта му се догодило те страшне ноћи када су остали без свега.

Кикинђани су се организовали преко друштвених мрежа и "Маме Кикинђанке" покренуле су акцију прикупљања помоћи.

- Јавили су се појединци и предузетници, добили смо део грађе за кров, а обећан нам је и шљунак. Нисмо очекивали овакву солидарност. Изненађени смо добротом суграђана - кроз сузе је рекла Оливера.

Породица од једне плате не може да осигура свакодневни живот и обнови стан који је постао згариште. Потребни су грађевински материјал, санитарије, врата и прозори, подови, цемент.ШТЕТА 1,5 МИЛИОНА

У ПОЖАРУ су исте вечери оштећена четири стана са везаним кровом. Шта је изазвало ватру није прецизно утврђено. Према незваничним проценама, материјална штета на сва четири објекта је око 1,5 милиона динара.