Запретили су ми да ће ме убити ако се не одселим. Боде им очи што имам велико имање и што нећу да напустим дедовину: Повратник из Клине о нападу двојице Албанаца

Д.ЗЕЧЕВИЋ

уторак, 26. 05. 2020. у 21:03

Запретили су ми да ће ме убити ако се не одселим. Боде им очи што имам велико имање и што нећу да напустим дедовину: Повратник из Клине о нападу двојице Албанаца

Ђорђије Ђоровић

Ђорђија Ђоровић упоран да остане, очекује и повратак браће док се не обнови порушена кућа
ВЕЋ три године како сам се вратио на своје имање и чекам обнову куће, али Албанцима очито смета то што не желим да напустим дедовину. Зато су у понедељак увече дошла двојица Албанаца запретивши да ће ме убити ако се не одселим што пре.

Овако нам прича Ђорђије Ђоровић (58), из Дреновчића, код Клине, којег су у понедељак вече испред куће у Бичи, код Клине, у којој станује напала двојица Албанаца.

Према речима Божидара Шарковића, председника Привременог органа општине Клина, међу нападачима су локални Албанци који чувају стоку на српским имањима и који су оптужили Ђоровића да је његов пас наводно појео њихово јагње.

- Чак 50 хектара одатле је све српска земља на којој Албанци чувају стоку, па и све да се то догодило, зашто походе српска имања - пита Шарковић. - Ђоровић живи у приватној кући док чека да му обнове кућу која је порушена у селу Дреновчић. Ту је некада живело тридесетак српских домаћинстава, а сва су порушена или запаљена.

Шарковић опомиње да су Срби повратници у Метохији и њхова имовина непрестано на мети напада. Ђоровић истиче да је претња била усмерена са намером да и он напусти своје имање које обрађује већ три године.

- Имам велико имање и то је оно што Албанцима боде очи. Поготову што сам ја упоран да останем овде и очекујем и повратак моје браће и остале родбине - прича Ђоровић.

Убрзо после напада, Ђоровић се обратио војницима Кфора, који су потом алармирали полицију, која је само направила извештај. Нападачи, међутим, још нису приведени.

ЈЕВТИЋ: НАПАЛИ СЕКИРОМ

ОПОМИЊУЋИ да је крајње време да се насиљу над повратницима стане на пут, Далибор Јевтић, министар за повратак, обишао је Ђоровића.

- Албанци који су га напали секиром том приликом запретили су му да ако га поново виде на његовом имању да ће му "одсећи главу као јагњету" - рекао је Јевтић. - Застрашивање и претње смрћу имају очигледну намеру да у повратничким местима не буде више Срба.


Коментари (2)

Sumadinac BRE

28.05.2020. 00:44

Srbine brate , nije ti lako sa ljudima , al pred bogom hoće biti.Ne daj se !