Засад непознати починиоци су у ноћи између 24. и 25. маја бацили Молотовљеве коктеле на новосаграђено дечје игралиште у шабачком стамбеном насељу Бенска бара, па је изгорела полипропиленска цев у тунелу интерактивног брда, у који се потом обрушио шљунак, а прве процене указују на то да је причињена штета од око 200.000 динара.

- Ватрогасци су брзо интервенисали, па се ватра није пренела на околно дрвеће и мобилијар. Ипак, страхујем за личну безбедност од хулигана који се овде деценијама окупљају, а када изађемо на терасе да их опоменемо, неретко нас гађају и камењем - каже један од комшија, не желећи да му откривамо идентитет.

Истовремено, полицајци и и припадници Комуналне милиције су са вештацима покушавали да идентификују виновнике, а посао би требало да им буде олакшан чињеницом да се на већини улаза околних стамбених зградс налазе камере за видео-

-надзор.

Градски одбор СНС у Шапцу је најоштрије осудио вандализам на игралишту, те подсетио на то да овдашње јавне површине нису први пут на мети хулигана.

- Уништавање онога у шта смо сви заједно уложили новац је безобразно и недопустиво. Гнушамо се сваког вида насиља и не постоји оправдање да се било чије незадовољство, по било ком питању, изражава на овакав начин - саопштили су овдашњи опозициони напредњаци.

А конференцију за медије је на оскрнављеном дечјем игралишту је одржао и градоначелник Небојша Зеленовић, који је проценио да је игралиште запалила "иста она рука која је палила бакље по крововима за време полицијског часа". Тврди и да је Комунална милиција од полиције морала да јавно затражи извештај о статусу истраге против особе која је ухапшена због "бакљаде" током ванредног стања. Каже, на крају, и да су му се житељи Бенске баре раније жалили како им је, наводно, прећено да ће "имати паклено лето".


ПРОБЛЕМ

У БЕНСКОЈ бари је зимус започета реконструкција улица, тротоара и игралишта, а млади Шапчани су тражили да им се не дира дотадашњи кошаркашки трен. Потписана је и петиција, али пошто није било договора са Градском управом, па су били организовани и протести.