За растанак са васпитачима деца из вртића у Кикинди снимила спот “С оне стране дуге” (ВИДЕО)

Novosti Online / Р. Шегрт

понедељак, 25. 05. 2020. у 21:20

За растанак са васпитачима деца из вртића у Кикинди снимила спот “С оне стране дуге” (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Пошто их је вирус корона спречио да из вртића оду уз велико заједничко дружење малишани завршне групе из вртића “Плави чуперак” у Кикинди, на идеју васпитача Милана Вашалића и Соње Киш, снимила су музички спот за растанак
Пошто их је вирус корона спречио да из вртића оду уз велико заједничко дружење малишани завршне групе из вртића “Плави чуперак” у Кикинди, на идеју васпитача Милана Вашалића и Соње Киш, снимила су музички спот за растанак.


За песму су одабрали чувени хит “С оне стране дуге” , па је 26 малишана, уз помоћ и подршку родитеља, путем интернета школи послало поруку да јој у септембру стиже нова армија првака. Пошто од марта не иду у вртић, деца су код куће научила текст песме, један од очева, Зоран Вучковић, на гитари је одсвирао песму, деца су је отпевала у кућном амбијенту, а онда су васпитачи монтирали спот. Тако је у ванредним околностима настала изванредна музичка порука “чуперака” из Кикинде.


Током ванредног стања васпитачи су имали свакодневну онлајн комунукацију са децом, читали су им бајке, снимали загонетке, брзалице и друге анимације, а онда су месец дана заједно са родитељима певушили како би настао спот.


Прочитајте још: РАСТАНАК УЗ ПЕСМУ И ИГРУ: Краљевачки малишани завршили предшколске припреме (ФОТО)


Тако су распевами “плави чуперци” из Кикинде, уместо на музичким фестивалима у Новом Саду, Београду и Сомбору, где је требало да учествују, направили музички запис који ће радо гледати и кад порасту и уз који ће, можда, одрастати неки нови клинци.