Краљевчанима омогућена безбедна шетња: Завршена пешачка стаза од Ибарског до Рибничког моста

Novosti online / Г. Ћ.

понедељак, 25. 05. 2020. у 22:54

Краљевчанима омогућена безбедна шетња: Завршена пешачка стаза од Ибарског до Рибничког моста

Фото: Г. Шљивић

Неимари краљевачког предузећа „Западна Морава“ у року су завршили изградњу пешачке стазе на бедему од старог Ибарског до Рибничког моста, односно све до ушћа реке Рибнице у Ибар

КРАЉЕВО – Током ванредног стања због епидемије корона вирусом, вредни неимари овдашњег предузећа „Западна Морава“ у року су завршили изградњу пешачке стазе на бедему од старог Ибарског до Рибничког моста, односно све до ушћа реке Рибнице у Ибар.

Ова стаза, укупне дужине 1.220 метара, уз десну обалу Ибра који протиче кроз центар Краљева, у свом завршном делу практично се рачва, па један део иде ка мосту преко Рибнице, а други део наставља бедемом ка тротоару код оближње бензинске пумпе.

Вредност ове инвестиције била је око 22 милиона динара, од којих је 16 милиона издвојено за прву, а шест милиона за завршну фазу.

Изградњом пешачке стазе уз Ибар омогућено је мештанима Рибнице да безбедно и лако стигну до центра града, као и становницимацентралне градске зоне да пешице посете два модерна ритејл тржна центра као и нову халу спортова у овом приградском насељу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације