Волонтери дика Трстеника: Локална самоуправа наградила неуморне чланове Црвеног крста

С. БАБОВИЋ

понедељак, 25. 05. 2020. у 07:13

Волонтери дика Трстеника: Локална самоуправа наградила неуморне чланове Црвеног крста

Фото СО у Трестенику

Многим старим и усамљеним суграђанима велику радост причињавало и то што су дошли до њихових врата

ОПШТИНА у Трстенику је одлучила да се посебно захвали волонтерима овдашњег Црвеног крста, па је њих 50 за то што су током ванредног стања бринули о суграђанима награђено картицама које им омогућавају бесплатно коришћење свих локалних културних и спортских садржаја.

- Иако су све наше службе, те јавна предузећа и установе, у сарадњи са државним институцијама, максимално квалитетно одрадиле свој део посла током првог удара епидемије, волонтери су сами одлучили да се бесплатно ставе на располагање свима којима је њихова помоћ потребна, па ће убудуће без плаћања улазница моћи да уживају у базенима, тренирају у теретани, посматрају филмске пројекције и користе друге садржаје, а не смемо заборавити ни чланство у Библиотеци - наглашава први човек Трстеника Александар Ћирић.

Један од оних који су током ванредног стања радили непрекидно јесте и Игор Живанчевић, који сведочи да је многим старим и усамљеним суграђанима велику радост причињавало и то што су дошли до њихових врата, независно од тога да ли су доносили помоћ или наручене лекове.

- Нико од нас није очекивао било какву награду, али нам је драго да нас локална самоуправа после ванредног стања није заборавила. Ја, једноставно, пратим своје срце, а оно каже да треба помоћи људима - закључује волонтер Сузана Пејчиновић.


БРАВО Ћирић уручује награде


Фото ОО Црвеног крста