Далибор Јевтић: Инцидентима желе да ОБЕСМИСЛЕ ПОВРАТАК (ФОТО)

Novosti Online / Д.Зечевић

недеља, 24. 05. 2020. у 09:51

Далибор Јевтић: Инцидентима желе да ОБЕСМИСЛЕ ПОВРАТАК (ФОТО)
Подсећајући на уништавање и пљачку српске имовине на Косову и Метохији, Далибор Јевтић истиче да кривична дела усмерена против имовине повратника представљају притисак на повратнике да поново напусте своја имања
Подсећајући на инциденте односно на уништавање и пљачку српске имовине на Косову и Метохији , Далибор Јевтић, министар за повратак истиче да учестала кривична дела усмерена против имовине повратника представљају очигледан притисак на повратнике да поново напусте своја имања.


Позивајући надлежне да овим инцидентима стану на пут, министар Јевтић оцењује да су инциденти заправо намера да се у потпуности обесмили процес повратка.


- Оно што ми саградимо други запале, покраду или на други начин униште. Несумњиво је да постоји озбиљна немера оних који оваква недела чине да наруше процес повратка.


Бојим се да докле год починиоци ових напада на повратнике не буду приведени правди, са истом методом застрашивања ће се наставити - истиче министар уз позив надлежнима да брзо и адекватно реагују на уништавањесрпске имовине.Прочитајте још: Далибор Јевтић: Одмах зауставити насиље над Србима


Иначе, у суботу је у Беркову код Клине где је Министасртво за заједнице и повратак од 2013. године саградило 30 повратничких кућа, запаљена кућа Жарка Вучковића а министар Јевтић је поручио да породица Вучковић и сви повратници никада нису били, нити ће бити сами и да ће им министасртво на чијем је челу и даље помагати да преброде тешке тренутке. Паљење куће у Беркову код Клине је 18 инцидет за послења четири месеца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације