ОД 20. маја,у Расинском округу регистровано је шест нових случајева КОВИД-19, а међу њима и дете од три године из околине Бруса, чија је мајка такође позитивна на вирус. Међу новооболелима је поред трогодишњег детета још двоје из исте општине, једна особа је из Александровца и два пацијента су из Крушевца.

Тиме се број потврђених случајева у округу попео на 351, док је само у Крушевцу регистровано 259 случајева КОВИД-19. Од почетка епидемије, у Александровцу је потврђено 44 случајева, у Варварину 24, Брусу и Ћићевцу 9, док је у Трстенику забележен најмањи број регистрованих пацијената-6.

Стручњаци оцењују да епидемија у округу ипак јењава и тренутно је на Инфективном одељењу Опште болнице хоспитализовано седам пацијената са потврђеним вирусом КОВИД-19, док је према подацима Завода за јавно здравље излечено њих 271. 31 смртни случај доводи се у везу са КОВИД инфекцијом.

Фото: С.БАБОВИЋ

На последњој седници Градског штаба за ванредне ситуације одлучено је да Ветеринарска станица дезинфикује све школе на територији града до 1. јуна, а медицински радници Дома здравља наставиће са даљим радом у КОВИД амбуланти “14.октобар”, уз подршку Опште болнице и Завода за јавно здравље Крушевац.