Завршетак крајем јуна: Назире се крај реконструкције атлетског стадиона у центру Краљева

Novosti Online / Г.Ћировић

петак, 22. 05. 2020. у 23:20

Завршетак крајем јуна: Назире се крај реконструкције атлетског стадиона у центру Краљева

Фото: Г. Шљивић

После скоро двомесечног ванредног стања, настављена је свеобухватна реконструкција Атлетског стадиона на ибарском кеју у цетру града, једне од тренутно највећих инвестиција у Краљеву
КРАЉЕВО – После скоро двомесечног ванредног стања, настављена је свеобухватна реконструкција Атлетског стадиона на ибарском кеју у цетру града, једне од тренутно највећих инвестиција у Краљеву.


Радови на овом спортском здању на којем грађевинци ових дана раде пуном паром, подсећамо, требало је да буду завршени још у априлу прошле године. Том првобитном року, међутим, испречили су се лоше одрађена пројектна документација, обрушавање дела пута и још низ других, како надлежни тврде, непредвиђених проблема.


- Заиста су се радови одужили, али је после гомиле недаћа са којима смо се некако изборили, добро што се коначно назире и њихов крај – каже Александар Несторовић, директор ЈП за уређење грађевинског земљишта у Краљеву.


После бројних најава, одлагања и вишедеценијског ишчекивања, комплетна реконструкција и доградња дотрајалог, запуштеног и оронулог Атлетског стадиона започета је у јесен 2018. За реализацију овог пројекта Министарство привреде и краљевачка локална самоуправа заједно су издвојили око 180 милиона динара.- Завршетак радова очекујемо крајем јуна, с тим што након тога предстоји још обележавање тартан стазе и борилишта. То раде специјализоване екипе из Пољске јер стадион мора да добије сертификат за одржавање такмичења – додаје Несторовић.


Прочитајте још: Реконструкција Атлетског стадиона крај Ибра после 46 лета


Атлетски стадион, за чију су изградњу такозваним самодоприносом својевремено новац издвајали сви Краљевчани, саграђен је још пре 48 година. Овом реконструкцијим краљица спортова коначно ће добити здање какво и заслужује, а Краљево ће употпунити своју спортску инфраструктуру још једним објектом по светским стандардима.