ЖЕЛЕЗНИЧКИ путнички саобраћај на релацији Пожаревац - Смедерево, који се раније одвијао са 11 полазака, сведен је на само два дневно. Наиме, од укидања ванредног стања, током којег је међуградски саобраћај у потпуности био обустављен, 4. маја враћени су само један полазак за Смедерево, у 11.11, и само један повратак за Пожаревац, у 12.21.

Иако је 4. маја најављено да ће се за неколико дана вратити стари ред вожње, до тога није дошло. На железничкој станици у Пожаревцу рекли су да се не зна када ће бити враћени сви ранији поласци.


Са ова постојећа два, запослени не могу да се превозе на посао, јер је само воз у 12.21 погодан за Смедеревце који иду у Пожаревац у другу смену. Међутим, одатле не могу увече да се врате, док Пожаревљани не могу ни на посао у Смедерево, нити одатле назад. И стари ред вожње био је непогодан, али је, ипак, постојало шест полазака за Смедерево и пет повратака до Пожаревца.


Проблем је што путници на овим релацијама немају алтернативни аутобуски превоз, јер из Пожаревца аутобуско предузеће "Арива" има само полазак за Смедерево у девет ујутру и повратак у подне, док смедеревска "Ласта" нема ниједан. Због овако лошег међуградског јавног саобраћаја, скоро да и нема повезаности између два града, седишта суседних округа - Браничевског и Подунавског, иако су они међусобно удаљени свега 40 километара.