ОД удара грома данас пре подне избила су два пожара у околини Јагодине и Новог Пазара, изјавио је начелник Управе за ватрогасно-спасилачко јединице и цивилну заштиту у МУП-у Горан Николић.

Николић је рекао да у пожарима, који су у раним јутарњим сатима избили у околини Јагодине и Врњачке Бање, није било повређених и да су се у оба случаја од удара грома запалили струјомери.

Навео је да су, због невремена које је јуче и данас погодило Србију, ватрогасно-спасилачке јединице интервенисале и у Врњачкој Бањи, Смедереву и околини Крушевца, где су, каже, обилна киша и град оштетили објекте и возила.

Прочитајте још: Олуја у Смедереву срушила платан стар више од пола века

Николић је рекао да су у Врњачкој Бањи ватрогасне екипе на осам локација извлачиле воду из кућа и објаснио да је било речи о комуналним проблемима, а не о изливању река.

-Вода се са оближњих брда слила у куће које се налазе у депресијама. Јака киша пала је и у околини Крушевца, где је пет ватрогасних екипа на неколико места извлачило воду. Све наше екипе су у приправности да дејствују ако буде већих падавина - навео је Николић.

Прочитајте још: Свођење биланса стравичног невремена: У Крушевцу страдало 14 трафостаница, у Александровцу десетковани виногради и воћњаци (ФОТО, ВИДЕО)

Додао је да је било мањих интервенција због града.

-У околини Смедерева је пало дрво које су наше екипе уклониле са пута. За сада није било већих интервенција због временских непогода - казао је Николић.