Асфалтирање после две деценије: За поправку саобраћајница у Будисави град одвојио 56 милиона динара

Novosti online / Љ. П.

19. 05. 2020. у 23:01

Асфалтирање после две деценије: За поправку саобраћајница у Будисави град одвојио 56 милиона динара

Фото: Прес служба града

У Будисави изводе се радови на поправци коловозне конструкције и пресвлачење слојем асфалта у Улици Вука Караџића и делу Партизанске улице, а у плану, до краја године, су поправка и пресвлачење других улица

ЗА поправку саобраћајница у Будисави у дужини 6,6 километара, Град Нови Сад је предвидео 56 милиона динара. Како је речено током обиласка локације, изводе се радови на поправци коловозне конструкције и пресвлачење слојем асфалта у Улици Вука Караџића (1.800 метара) и делу Партизанске улице (500 метара), а у плану, до краја године, су поправка и пресвлачење улица Душана Ћубића, Петефи Шандора, Прњаворске, Цара Душана, дела Партизанске и поправка асфалтираног застора на рукометном терену.

- У јеку смо сезоне када се највише улаже у путну инфраструктуру, ту је ЈКП Пут којем налоге издаје Управа за грађевинско земљиште и инвестиције и покушавамо да будемо присутни свуда- рекао је градоначелник Милош Вучевић. - У Будисави је урађена комплетна канализација, уређени су спортски терени у школи, опремљене јаслице, сада се ради Клуб пензионера, сређивали смо центар места, а помогли смо и око Парохијског дома. Видећемо шта ће Месна заједница предложити као следеће да се ради. Ове улице су задњи пут асфалтиране 20 година пре него што се родио актуелни председник Месне заједнице, а он је 1996 годиште. Људи се највише радују сређивању путева и јавној расвети. Настојаћемо да обезбедимо и додатна средства за ЈКП Пут, које је за време ванредног стања било веома активно, могли су лакше и више да раде због мање фреквенције саобраћаја.

Од почетка године у Будисави су изведени радови на поправци приступног пута, пешачке стазе и платоа код Светосавског дома у шта је уложено 2,3 милиона динара, а осим поменутог биће поправљени оштећени коловози и у другим улицама, као и саобраћајна сигнализација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације