Држављани Босне и Херцеговине који су запослени на територији Републике Србије и држављани Републике Србије који су запослени на територији БиХ могу прелазати државну границе између ове две државе уз поседовање документа послодавца о радном ангажовању, речено је „Новостима“ у Бироу за информације МУП Србије.


Ова вест је, бар у малозворничком, зворничком, братуначком, љубовијском, лозничком и бијељинском крају примљена са великим олакшањем за многе људе, који годинама раде на једној, а живе на другој обали Дрине.


-Живим у Крупњу, а већ око три деценије радим на левој обали Дрине, до рата у Тузли, а потом у Бијељини и ова пауза, због пандемије вируса корона, најдуже ме је, до сада, оставила без посла, али све има свој почетак и крај и велика је ствар што су наше власти донеле ову одлуку -каже Бобан Мијаиловић, запослен у познатој бијељинској компанији „Евро мермер“.


Лакнуло је и људима који имају земљу на другој обали Дрине, не само између Богатића и Бијељине, већ и између Јање, у РС, и Лешнице у Србији, као и онима са две стране Дрине, између Трбушнице и Шепка.Поједностављена је процедура за њихов одлазак у њиве.


Прочитајте још: Стигла сагласност Федерације БиХ : Мачвани коначно могу преко Дрине у њиве


-Ово стање је тек показало колико су овдашњи људи са једне и друге обале упућени једни на друге, па чекају, с нестрпљењем али и разумевањем да тако мора још да буде, да границе опет буду потпуно отворене – каже Василије Перић, начелник општине Угљевик.


Од почетка пандемије вируса корона Бојана Јакшић из Доње Трновице и њен вереник Стефан Митић из Руњана, код Лознице, нису се видели.Чују се и гледају стално преко телефона и сјакпа, али, наравно, није то то.Заказали су у свадбу за 27. октобар, у Лозници, као да су знали да ће наићи зло које ће многе раније термине за славља да „гаси“.Једва чекају да се виде.


-Док ово траје утаначујемо сваки детаљ за славље, а наша свадбарска колона ће из Лознице да пређе и у РС, код мојих у Трновицу, па да се врати у Србију -прича Бојана, додајући да тако лакше лече муке што већ два месеца не могу да се виде, а тако су близу, само да није границе на Дрини.