Радничка улица у Новом Саду после 12 година добила свој паркинг

NovostiOnline/С.Б.

субота, 16. 05. 2020. у 23:20

Радничка улица у Новом Саду после 12 година добила свој паркинг
Изграђено је и 770 метара квадратних тротоара чиме је омогућен лакши приступ околиним објeктима, као што је вртић „Вилењак“
РАДНИЧКА улица, једна од најлепших у Новом Саду, с обзиром на то да има два дрвореда богатих крошања, данас је добила свој паркинг код кућног броја 18, на месту на којем је више од 12 година било привремено паркиралиште од туцаника.

Сада, изградњом новог паркинга, улица која води од “Спенс-а” према кеју с погледом на Петроварадинску тврђаву, добијено је 94 паркинг места, од чега су четири намењена возилима особа са инвалидитетом а уприличен је простор за 20 бицикала. Поред тога, изграђено је и 770 метара квадратних тротоара чиме је омогућен лакши приступ околиним објeктима, као што је вртић „Вилењак“.

- Захваљујући инвестицији ЈКП ''Паркинг сервис'' коју је Град подржао кроз капиталну субвенцију, добили смо потпуно уређено паркиралиште, а идеја је да капацитет за бицикле буде још повећан- каже Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада.- Све је рађено да буде трајно и ради се на озелењавању те локације. Остаје нам парцела уз Радничку улицу, где ће бити уређено зеленило, а она је намењена за проширење капацитета постојећег вртића. Уређује се и паркиралиште на Штранду, такође ''Градско зеленило'' припрема купалиште за сезону.



Настављамо активности на уређењу других паркинга у граду, а чекамо оцену понуде коју смо добили за изградњу нових гаража, за три подземне и једну надземну. Верујем да ћемо до краја маја ићи са предлогом понуде конзорцијума аустријско-српске компаније на Скупштину, како бисмо донели одлуку да ли да је прихватимо. На тај начин започињемо системско решавање хроничног проблема недостатка паркинг простора у Новом Саду, а узећемо у обзир и чињеницу да све више грађана користи бицикл.


По речима Стевана Лугоње, директора ЈКП ''Паркинг сервис'', ивестиција је вредна 35 милиона динара и без подршке Града не би могла бити реализована. Паркинг простор у Радничкој улици је изграђен од бетонских елемената растер, бетон – трава, коловоз је изгрaђен од асфалт бетона, а тротоар од бетонских плоча. На паркиралишту је изграђена атмосферска канализација ради одводње атмосферских вода. Цео простор је покривен и јавном расветом јер је уграђено је 10 стубова лед расвете.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)