ЗРЕЊАНИНЦИ после готово две деценије могу да пију воду са градског водовода. Јавно комунално предузеће "Водовод и канализација" из Зрењанина, поднело је захтев одељењу Санитарне инспекције АП Војводине у Зрењанину, за укидање забране употребе воде за пиће из градске водоводне мреже.

- Након више од 16 година, како је уведена забрана, вода из градске водоводне мреже је у складу са Правилником о хигијенској исправности воде за пиће Републике Србије - саопштили су из овог предузећа, уз напомену да то потврђују резултати анализе узорака воде са мерних места из градске водоводне мреже. Анализе су обавиле акредитоване лабораторије Завода за јавно здравље Зрењанин и Градског завода за јавно здравље Београд у периоду од 25. марта до 27. априла ове године и ради се о анализама које обухватају основни А и проширени В обим.

Да је вода у Зрењанину коначно за пиће, потврђују и резултати анализе интерне лабораторије ЈКП "Водовод и канализација", што је само још један разлог да се са оптимизмом очекује позитиван одговор одељења Санитарне инспекције АП Војводине.