Много сам радостан када се гради нешто за децу: Палма на градилишту вртића “Пиварац”

Novosti online

уторак, 05. 05. 2020. у 13:03

Много сам радостан када се гради нешто за децу: Палма на градилишту вртића “Пиварац”
Председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма обишао изградњу дечијег вртића ’’Пиварац’’ у Јагодини и том приликом истакао да су деца наша будућност

Камен темељац за изградњу вртића ’’Пиварац’’ у Јагодини је положен крајем новембра прошле године и много сам радостан што се гради нешто за децу јер она су наша будућност, изјавио је приликом обиласка градилишта председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма и додао да је град Јагодина имао потребу за градњом новог вртића јер из године у годину у Јагодини се све више деце радја и ми очекујемо да и ове школске године имамо један разред првака више него претходне.


"Од среде настављамо да радимо све оно што смо радили и пре вируса корона. Најважније је да наша деца имају добре услове у објектима где су смештена и да запослени у њима примају редовне плате. Овај град наставља са изградњом и вртића и културног центра јер смо ми средства за то обезбедили. Надам се да ће овај вртић бити завршен до краја ове године и да ће примити педесетак детета више него раније, да ће и деца и запослени имати добре услове у њему, али да ћемо запослити и неколико нових васпитача. Увек сам био за то да се деца радјају, а да ми који се бавимо политиком обезбедимо услове за њихове родитеље да живе од свог рада " казао је Марковић.


Марковић је истакао да је буџет града Јагодина паметно осмишљен тако да економска криза изазвана коронавирусом није утицала на економску стабилност Јагодине.


"Ми у буџету у последњих 15 година нисмо никада имали луксузне позиције, већ само оне од виталног значаја. За градјане смо у време ванредног стања поделили много хуманитарних пакета и сигуран сам да је то по броју становника највише у Србији. Наши волонтери су такодје одрадили веома добар посао. Желим да се захвалим свима који су у последњих 50 дана радили, долазили на посао свакодневно и остајали прековремено како би градске службе функционисале и сва јавна предузећа и билио на услузи градјанима. Свима њима плате нису смањиване а било је и наградјивања " истакао је Марковић.


Марковић је рекао да Србија наставља пуном снагом да ради и да се економски развија и најавио да ће израдња у Јагодини бити настављена истим темпом као и последњих година и рекао да је био увек за то да се ради и гради."Крајем ове године уколико постоји потреба за тим почећемо изградњу још једног вртића. За петнаестак дана у Јагодини почиње изградња затвореног базена и спортске хале чији је инвеститор предузеће ’’Високоградња’’ . Италијанска фирма групе ’’Тури’’ шири своје погоне и почиње са прозводњом намештаја од масивног дрвета. Фирма ’’Андреа конфекциони’’ је у доба епидемије корона почела са израдом заштних одела и она ће повећати број радника. Аустријска фирма ’’Шидер’’ почеће са иградњом своје фабрике у Јагодини, а камен темаљац ће бити постављен и за једну немачку фабрику која ће упошљавати 300 до 350 радника. Грађани Јагодине не треба да брину и када су у питању нова радна места али и када је у питању буџет града, они су били његови корисници и биће убудуће" закљућио је Марковић.Марковић се осврнуо и на предстојећу туристичку сезону у Јагодини рекавши да ће она бити једна од најбољих и да постоји велико интересовање грађана за јагодиснке туристичке садржаје. Према његовима речима Аква воз са туристима из Београда који је прошле године саобраћао једном недељно ове године би требао то да чини свакодневно.