Оживела сва градилишта широм Србије: Обнављају се путеви, граде мостови широм земље, поставља расвета

Е. В. Н.

петак, 01. 05. 2020. у 09:43

Оживела сва градилишта широм Србије: Обнављају се путеви, граде мостови широм земље, поставља расвета

Пут Свилајнац - Марковац Фото З. Г.

Активирају се радови и на локалним инфраструктурама
ЖИВОТ се полако враћа на градилишта широм Србије. На бројним капиталним инфраструктурним пословима грађевинци су и у ванредном стању радили готово редовно, али и на локалним пројектима се ових дана активирају градилишта.

Тако је у Кули почела обнова 10,5 километара магистралног ауто-пута до суседног Врбаса.

- У главној улици у Кули биће замењено 150 стубова јавне расвете, на којима ће бити постављене ЛЕД сијалице. Радиће се и нови прилази стамбеним објектима, а у једном делу улице и нови тротоари - навео је председник Општине Кула Дамјан Миљанић.

Дуж целог реконструисаног пута до Врбаса биће изграђена бициклистичка стаза, која ће бити прекинута на Врбашком мосту у Кули, који не може да буде проширен за двоточкаше, али ће добити ширу пешачку стазу.

Протеклог викенда почели су радови и на обнови пута Свилајнац - Марковац, од шест километара, која ће коштати око два и по милиона евра. Истовремено се ради и комплетна инфраструктура на путу, па наредне три деценије неће бити потребе ни за каквом интервенцијом. Финансира се из кредита Светске банке преко Министарства грађевине и "Путева Србије", а извођач радова је предузеће "Србија ауто-пут".

- Викенд смо искористили и да са Предузећем за путеве "Крагујевац", које одржава овај пут, асфалтирамо и саобраћајно-железнички мост на Великој Морави, што није било предвиђено првобитним пројектом, а ради се и нови мост на реци Рача - наводи председник Општине Свилајнац Предраг Милановић.

У овом тренутку ради се и регулација реке Ресаве у селима Седларе и Суботица, а радови нису прекидани ни током ванредног стања. У северном делу Лесковца, у селима Доње Бријање, Међа, Брестовац и Липовица, у току су радови на уградњи гребане асфалтне масе, чиме се уређују путеви у тим срединама. На тај начин биће уређене и улице у Печењевцу, Живкову, Прибоју, Залужњу, Разгојни, као и некатегорисани пут према општини Гаџин Хан.


ВРТИЋ У ШИМАНОВЦИМА

РАДОВИ на једној од најзначајнијих капиталних инвестиција на подручју пећиначке општине одвијају се редовно и у ванредним околностима. Градилиште на којем ниче нови објекат предшколске установе у Шимановцима простираће се на 1.700 квадрата, а укупна вредност радова је 220 милиона динара, које је обезбедила Покрајинска влада.

Коментари (8)

МИЛОШ

01.05.2020. 10:08

А некоме то не одговара боље да је све руина и рупа до рупе као до 2012, лепо оде у стечај и лакше се прода.

Dijalog

01.05.2020. 10:51

Podrška Vučiću i Vladi Srbije na svim poslovima koje rade za narod Srbije.

Magneto

01.05.2020. 12:17

@Dijalog - I na gradilištima rade?! Od kad?Nisam video na Tveu. Kako to da propustim!

Velibor

01.05.2020. 11:31

Ulica Milice Rakic..deteta poginulog od Nato aviona ruglo Novog Sada i jedino nju preskacu i nikada ne asfaltiraju..20 godina..zasto?

Goran

01.05.2020. 11:35

Gradilišta nisu ni stajala pogotovo u privatnom sektoru. U Vranju je samo stajala rekonstrukcija raskopanih ulica ali to nema veze sa virusom to je neka druga priča...