Чаробни кључић замењује вртић: Новосадска васпитачица анимирала више од 16.000 малишана

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

среда, 29. 04. 2020. у 09:46

Чаробни кључић замењује вртић: Новосадска васпитачица анимирала више од 16.000 малишана

Колективно гледање емисије

Успео подухват Јелене Вукас из ПУ "Радосно детињство"
ВАСПИТАЧИЦА из ПУ "Радосно детињство" Јелена Вукас је осмислила емисију под насловом "Чаробни кључић", која се понедељком и петком - већ месец и по - емитује на јутјуб-каналу, односно платформи "Умрежи се", па је малишанима из новосадских вртића омогућила дружење са вршњацима и током актуелне пандемије. Штавише, зато што је емисија радо гледана и ван граница Србије, чак на другим континентима, већ се припрема и десето издање.

Одмах по затварању вртића, као заљубљеник у свој посао, Јелена је осмислила емисију и добила подршку не само колегиница, већ и управе "Радосног детињства". Екипа се брзо окупила, а у њено стварање је укључено више од 16.000 дечака и девојчица, са родитељима.

- Свака емисија је тематска, па васпитачи и деца заједно раде, а малишанима је највећа мотивација то што објављујемо цртеж свакога од њих. Фазоне и форе из истоимене књиге Љубивоја Ршумовића другарима чита Маша Миљанић, док је за добру музику задужен композитор и диригент, те легенда дечје емисије "Музички тобоган" Јован Адамов - наводи Јелена Вукас и наглашава да јој је много помогло то што је раније била и радијски водитељ.


ПУБЛИКА

- ИЗ Предшколске установе у Грачаници сам сазнала да нашу емисију деле у свим српским енклавама на Косову и Метохији, па смо их позвали да нам пошаљу свој прилог и он ће бити емитован у првој наредној емисији. Иначе, похвале пристижу из читавог региона, а посебно нас је обрадовала подршка из српске школе "Никола Тесла" која се налази у канадском граду Нијагара Фокс - закључује Јелена Вукас.