У Војводини свакодневно опада број оболелих: Позитивно укупно 536, преминуло 17 људи

NovostiOnline/Љ.П.

недеља, 19. 04. 2020. у 11:45

У Војводини свакодневно опада број оболелих: Позитивно укупно 536, преминуло 17 људи

Илустрација фото Н. Карлић

Постоји свакодневни тренд пада броја оболелих, уз константно повећање броја излечених пацијената са Covid 19 инфекцијом
ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација у АП Војводини се може окарактерисати као задовољавајућа. Постоји свакодневни тренд пада броја оболелих, уз константно повећање броја излечених пацијената са Covid 19 инфекцијом, саопштила је данас Покрајинска влада.


Предстоји период појачаног опреза због могућности развоја новог таласа епидемије. Пажња ће, како се додаје у саопштењу, посебно бити усмерена на мере за смањење ризика преношења вируса у специфичним срединама са већима бројем штићеника и пацијената, као и у местима са већом насељеношћу.


Уз све предузете мере и наставак одговорног понашања сваког појединца, здравствени систем Војводине ће наставити, као и до сада, да пружа неопходне услуге сваком грађанину.


Тренутно се у Клиничком центру Војводине лечи 119 пацијената од којих је седам на респиратору. У привременој изолационој болници, у хали 1 „Новосадског сајма“ борави 191 оболели, а у Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“ у Апатину њих 34. У општој болници у Панчеву хоспитализовано је 177 пацијената. Од почетка пандемије, на територији АП Војводине је од последица Covid 19 инфекције преминуло 17 особа.Закључно са данашњим даном, укупно је тестирано 4.929 узорака пацијената са пребивалиштем на територији АП Војводине, који су испуњавали критеријум дефиниције случаја, од којих је 536 било позитивно на присуство SARS-CoV-2.

Коментари (1)

nik

19.04.2020. 11:50

I zbog cega je onda cela Vojvodina zatvorena ???Zbog cega su iste mere u celoj Vojvodini gde ima samo 536 zarazenih u odnosu na delove Srbije gde su zarista???