Породица преминулог Мајданпечанина НЕГАТИВНА на вирус корона

Novosti Online / С.М.Јовановић

четвртак, 16. 04. 2020. у 14:36

Породица преминулог Мајданпечанина НЕГАТИВНА на вирус корона

Фото: Игор Митровић

Породица преминулог непокретног осамдесетдеветогодишњака из Мајданпека, за кога је у уторак стигла потврда да је позитиван на корона вирус није заражена
Породица преминулог непокретног осамдесетдеветогодишњака из Мајданпека, за кога је у уторак стигла потврда да је позитиван на корона вирус није заражена. То су показали резултати пет брисева узетих од сина и особа које бораве у том домаћинству.

Након што је Д.А. преминуо у недељу, а у уторак из Завода за јавно здравље „Тимок“ у Зајечару стигла потврда да је он заражен корона вирусом, предузете су све мере стављања под строги здравствени надзор и изолацију породице и здравствених радника са којима је био у контакту, али се није дошло до тога ко је овог човека који је непокретан последњих година могао да зарази.

- Пацијент је од раније срчани болесник. Са симптомима упале плућа примљен је у Општу болницу у петак. Одмах након пријема с обзиром да је годинама непоретан и са пратећим болестима и декомпезован тестиран је након пријема, али је преминуо у ноћи између суботе и недеље- каже др Драган Фудуловић, директор Дома здравља “Др Верољуб Цакић” у Мајданпеку и члан општинског Штаба за ванредне ситуације.

Како је први круг људи са којима је преминули био у контакту показао да нема заражених у току је тестирање и такозваног другог круга контаката, људи који су долазили у кућу ове породице. У Мајданпеку су, иначе, предузете и све остале мере заштите и дезинфекције и Дома здравља и Опште болнице.