Ужичани помажу здравственом центру, а не заборављају ни најсиромашније суграђане

Н. ЈАНКОВИЋ

среда, 15. 04. 2020. у 09:43

Ужичани помажу здравственом центру, а не заборављају ни најсиромашније суграђане

Намирнице за најсиромашније Фото Н. Јанковић

Ускоро и донација из побратимског Харбина у Кини
УЖИЧАНИ су наставили поделу помоћи социјално најугроженијим породицама, а градоначелник Тихомир Петковић је током акције на територији Дрежника, Равни, Никојевића и Скржута нагласио и то да је локална самоуправа обезбедила новац за укупно 1.400 прехрамбених и хигијенских пакета.

Актуелан је и нови вид куповине на ужичкој Зеленој пијаци која је иначе затворена, али су пољопривредници и муштерије електронски повезани. Заменик градоначелника Иван Станисављевић објашњава да су на сајту Ужица издвојили пет категорија: млечни призводи, воће и поврће, расад, сухомеснате ђаконије и остала роба, а произвођачи су обавезни да приликом доставе на кућне адресе поштују све прописане мере заштите...

Градско веће је донело и одлуку да се Здравственом центру из буџета уплати 750.000 динара намењених набавци два нова бојлера за санитарну воду. Медицинарима из града на Ђетињи, међутим, помажу и друштвено одговорне компаније, па је Ваљаоница бакра у Севојну поменутој установи уплатила милион динара за куповину санитетског возила, док им је Пословни клуб западне Србије донирао дезинфекциона средства.

Ужичане нису заборавили ни побратими, па ће тако из Харбина стићи 1.000 заштитних одела за медицинаре, вредних око 16.000 евра, као уздарје за то што су у јеку епидемије која је букнула на тлу Кине одавде биле послате заштитне маске...

Хуманост, срећом, не карактерише само јавни сектор, па је на ужичким Теразијама, у продавници "Дис", постављена корпа са основним животним намирницама из које суграђани који немају материјалне могућости за куповину могу бесплатно да се послуже. Робу свакодневно допуњавају Ужичани који се овде снабдевају - не заборављајући ни социјално угрожене.


Коментари (1)

Janko

15.04.2020. 09:50

kada će ti paketi za siromašne penzionere arena se ispraznila pre 10 dana a paketa još nema a na tv sam čuo da dele pakete za penzionere ispod 30000 penzije???????