ЗАХВАЉУЈУћИ средствима које су обезбедили краљевачки привредници у износу од око шест милиона динара, и у Краљеву је минулог викенда започела подела пакета помоћи најугроженијим становницима.

Расподела хуманитарних пакета, у којима су основне животне намирнице и средства за хигијену, обавља се на основу података овдашњег Центра за социјални рад и списка корисника локалне канцеларије Црвеног крста.

- Вредност пакета је између 1.500 и 1.700 динара. Ромима смо поделили првих 185 пакета, а сви остали ће овај вид помоћи локалне самоуправе добити на кућну адресу - каже Ненад Марковић, координатор Градског штаба за расподелу помоћи.

У првој тури пакете ће добити 1.236 корисника социјалне помоћи, а потом следи дистрибуција и другим угроженим категоријама.

Расподела пакета припадницима ромске мањине из Краљева обављена је на стадиону ФК Слога, а због неодржавања растојања у дугачаком реду пред службеним улазом, окупљене су у више наврата строго опомињали припадници полиције.

- Сви би први да узму пакет и оду кући, зато се и створила права гунгула - коментарише један средовечни мушкарац ромске националности. - Има и оних који нису задовољни садржајем пакета, кажу мало им, а ја сам пресрећан. Добили смо уље, пиринач, макароне, намирнице за пар дана. Хвала свима који мисле на нас.