Помоћ најугроженијим ромским породицама: Подељено више од 500 пакета

NovostiOnline/И. М.

субота, 11. 04. 2020. у 17:13

Помоћ најугроженијим ромским породицама: Подељено више од 500 пакета

Фото Приватна архива

Протестантска евангелистичка црква у граду на Ветерници, која окупља велики број верника међу лесковачким Ромима, поделила је 530 хуманитарних пакета у храни и хигијени Ромима из три ромска насеља као и њиховим сународницима из села Бошњаце, у општини Леб
Лесковац – Протестантска евангелистичка црква у граду на Ветерници, која окупља велики број верника међу лесковачким Ромима, поделила је 530 хуманитарних пакета у храни и хигијени Ромима из три ромска насеља као и њиховим сународницима из села Бошњаце, у општини Лебане.


Ова верска заједница која своја богослужења обавља у популарној „Цркви под шатором“ средства за набавку помоћи добила је од донатора „браће и сестара“ из Америке, Енглеске и Кине.


- Велико је задовољство што смо у прилици да у овој ситуацији, која је задесила читав свет, помогнемо угроженом ромском становништву. Донатори су се радо одазвали на наш позив без обзира што је криза и у њиховим земљама – истакао је Селим Алијевић, пастор ромске Црве под шатором.


Он је нагласио да ће ова црква наставити да оставрује контакте са потенцијалним донаторима и хуманитарним организацијама како би се људима који су у стању социјалне потребе помогло у што већој мери. Хуманитарни пакет, који су добили најугроженији Роми, садржао је 25 кг брашна, три литра уља, два килограма шећера, детерџет за посуђе, два сапуна и по пола килограма еурокрема и сувог зачина за јело.


Припадници ове верске заједнице у Лесковцу годинама се окупљају под циркуским шатором, јер су званичне просторије ове цркве постале тесне за све њене вернике међу лесковачким Ромима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације