КРАЉЕВО – Захваљујући средствима које су обезбедили краљевачки привредници у укупном износу од око шест милиона динара, и у Краљеву је започела подела пакета помоћи социјално најугроженијим становницима града на Ибру.


Расподела хуманитарних пакета у којима су основне животне намирнице и средства за хигијену обавља се на основу података овдашњег Центра за социјални рад и списка корисника локалне канцеларије Црвеног крста. Тако су у петак, на стадиону ФК Слога, пакете помоћи преузели најсиромашнији припадници ромске популације са територије Краљева.


- Вредност пакета је између 1.500 и 1.700 динара. Ромима смо поделили првих 185 пакета, а сви остали ће овај вид помоћи локалне самоуправе добити на кућну адресу – каже Ненад Марковић, координатор Градског штаба за расподелу помоћи. - Укупно седам возила ће обављати доставу и стићи ће и до најудаљенијих села и оних којима је ова помоћ потребна. У првој тури пакете ће добити 1.236 корисника социјалне помоћи, а потом нам следи дистрибуција и другим угроженим категоријама.


Због неодржавања растојања краљевачке Роме у дугачаком реду пред службеним улазом на стадион у више наврата су строго опомињали припадници полиције.


- Сви би први да узму пакет и оду кући, зато се и створила права губгула – коментарише један средовечни мушкарац ромске националности. – Има и оних који нису задовољни садржајем пакета, а ја сам пресрећан. Добили смо уље, пиринач, намирнице за пар дана. Хвала свима који мисле на нас.