КРАЉЕВО – Од укупно 23 узорка бриса из Краљева који су у четвртак тестирани у лабораторији овдашњег Ветеринарског специјалистичког института (ВСИ), један је био позитиван на ковид-19, па је у граду на Ибру до сада потврђено 12 случајева заразе корона вирусом.


Како је саопштио Градски штаб за ванредне ситуације, током сутрашњег дана очекују се и резултати анализа 44 узорка из Краљева, осам из општине Рашка и једног узорка са територије општине Врњачка Бања.


На подручју надлежности краљевачког Завода за јавно здравље до сада је званично регистровано 29 случајева инфекције ковид-19, од којих 12 на територији Краљева, 14 у Рашки и три у Врњачкој Бањи.


ПОДНЕТЕ ТРИ ПРИЈАВЕ


Краљевчани спадају међу најдисциплинованије грађане Србије када је у питању поштовање забране кретања, такозваног полицијског часа, и забране кретања старијих од 65 година.


Томе у прилог иде податак да су у минулих 24 сата против само троје лица поднете прекршајне пријаве, док кршења мера самоизолације, у којој се налази око 1.200 грађана, није било.


Како је саопштио Градски штаб за ванредне ситуације, Одељење за инспекцијске послове и Одељење комуналне милиције настављају редовне активности на контроли примене прописа и одлука, а нарочито оних донетих у ванредном стању, у циљу спречавања и ширења епидемије заразне болести ковид-19, са посебним акцентом на контролу шеталишта и паркова.