Велики пожар који је захватио шуме на Гучеву, изнад Горње Ковиљаче, који је избио у среду по подне, локализован је око 11 часова, сазнају „Новости“

Ватрогасци из Лознице, са свим расположивим капацитетима, кренули су да га гасе, одмах по пријави око 16.15 минута, али је, од почетка, било тешко, јер је ватрена стихија захватила најнеприступачније терене на овој планини изнад Лознице и Бање Ковиљаче.

Ватрогасне екипе су неуморно радиле до три сата ујутру, и после предаха, мањег од два сата, да се напуне цистерне са водом, наставили су да раде.
Проблем је био да се приђе местима где је највише ватре, која се проширила и према делу планине, који „гледа“ према Бањи Ковиљачи и Лозници.

Поред приватних шума, ватра прети и државним шумама, па су притекле у важну помоћ и специјализоване екипе ЈП „Србије шуме“, које су се ватрогасцима, буквално извојевали битку да се спасе што се спасити може.
Нема процена колике је површине захватила ватра, а још је рано да се зна како је уопште дошло до пожара. Не зна се ни колика је материјална штета.

Домаћин Љубо Вукосављевић, који живи у близини шума које захватио пожар каже да је „ризик био огроман, јер се ватра приближила зимзеленом дрвећу које има доста смоле“.

-Срећом, ватрогасци и екипе Шумског газдинства „Борања“, као велики хероју, успели су да зауставе ватру -додаје Вукосављевић.

Екипе ШГ Борања, које припада ЈП „Србија шуме“, ће да дежурају, како се евентуално ватра опет не би устремила по богатим шумама Гучева.