МЛАДИ Јагодинци су понос свог града - решени да помогну својим материјално угроженим комшијама, формирали су јавну кухињу. Из ње свакодневно изађе 54 оброка.

Председник Омладинске организације "Бунт" Душан Марковић, председник Студентске организације Факултета педагошких наука Ненад Илић и власник експрес ресторана у насељу Стрелиште Никола Коле Павићевић, из Јагодине, одлучили су да не седе скрштених руку. Пошто је затворио свој ресторан, Павићевић, је своју кухињу дао на располагање члановима ове две омладинске организације.

- Од момента проглашења ванредног стања куповали смо пакете. Испоставило се да то није практично, јер су породице сутрадан опет остајале без хране. Тако смо дошли на идеју да формирамо јавну кухињу - каже Марковић, за "Новости".

Он додаје до корисника дошли тако што су објавили контакт телефон на који су им се породице јављале, а онда су, након увида у њихову ситуацију, одлучили коме је помоћ најпотребнија. Почели су с 15 топлих оброка, а сада имају 54 корисника из тридесетак породица. Осим материјално угрожених Јагодинаца, кувану храну добијају и стари и немоћни, самохране мајке...

- Презадовољна сам храном. За мојих 68 година никада нисам доживела да ми доноси храну на кућну адресу. Често ми донесу и средства за личну хигијену и остале потрепштине. Бог их поживео! - презадовољна је пензионерка Радмила Марковић.ХРАНА ЗА ДЕЦУ

НЕЛА Вукадиновић, самохрана мајка двоје деце, захвална је, како рече, до неба, јер, пошто је незапослена, не зна шта би радила да није ових топлих оброка.