МЕЂУ 300 оболелих од ковида 19 у Војводини је и двоје деце, која су вирус добила од родитеља. Деца су, како је новинарима рекао покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић, доброг општег стања, практично потпуно без симптома.

У последња 24 сата у Војводини су потврђена још 23 случаја вируса, што значи да је укупно 300 људи у овом тренутку оболело од ковида 19. Од тог броја 123 пације- ната смештено је у Клинички центар Војводине, а њих осморо су прикључени на респираторе.

- Последњих дана повећали смо број тестирања на око 300 дневно. На Новосадском сајму смештено је 48 лакше оболелих. Највећи број оболелих је и даље у Новом Саду, укупно 86 људи - рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић, и додао да је у КЦВ стигло још 17 нових респиратора па ова установа сада на располагању има 42.

Надовезујући се на бројеве које је изнео Мировић, др Гојковић казао је да се у вези са 300 оболелих у покрајини прати и укупно 8.500 њихових контаката. Осврнувши се на стање у Кикинди, која је пре око месец дана била означена као "српски Вухан", Гојковић је казао да су експертски тимови лекара из Русије и Кине похвалили све мере које је наша земља спровела у том граду.

- Сада је ситуација у Кикинди под контролом, болница функционише, а сви лекари и медицинске сестре који су били у изолацији сада су добро - закључио је секретар Гојковић.

Он је потврдио да је у Војводини оболело 17 здравствених радника,

од чега је троје заражено у контакту са пацијентима. Међу оболелима је и медицинска сестра из Института за пулмологију у Сремској Каменици која је заражена ван колектива.