НЕГОТИН - Мештани Прахова који живе и раде у Аустрији, Швајцарској, Немачкој и Шведској у сарадњи са Мото клубом „Фри Рајдер“ и Месном заједницом Прахово уручили су пакете најугроженијим породицама овог неготинског села. Пакете са најосновнијим животним намирницама, уљем, шећером, млеком, брашном и других потрепштинама добило је 30 породица. Појединачна вредност пакета износила је 3.000 динара.


- Захваљујући нашим хуманим земљацима обезбеђени су пакети који ће угроженим Праховљанима и њиховим породицама у овим тешким временима сигурно добро доћи. Сличне акције најављене су и у Радујевцу и Уровици. Позивам и остале који могу и желе да се организују да помогну колико могу јер свака помоћ је добродошла – каже Богдан Гугић, заменик председника Општине Неготин.


Праховски бајкери су познати хуманитарци, организатори бројних акција, а међу првима су се одазвали позиву неготинског Штаба за ванредне ситуације да волонтирају и помажу старијима од 65 година.


- Седам чланова нашег клуба свакодневно иде у набавку за житеље Прахова, Самариновца и Неготина купујући им све што је потребно. Наш клуб одлично сарађује са људима у дијаспори и хвала им што мисле на најугроженије у Прахову – каже Катарина Војиновић, прва дама Мото клуба “Фрее Ридер“ и најављује да ће већ за десетак дана организовати нову хуманитарну помоћ мештана из дијаспоре за породице слабијег материјалног стања у Прахову.