ЗРЕЊАНИН из дана у дан све је ближи коначном решењу вишедеценијског проблема са неисправном пијаћом водом. То су потврдили резултати детаљних анализа Завода за јавно здравље у овом граду, који јасно указују да вода на излазу из постројења за прераду, али и у градској мрежи, одговара свим параметрима и у оквиру је Правилника о исправности.

Градоначелник Чедомир Јањић, који је још у кућној изолацији, јер је код једног члана Градског већа констатован вирус, поручио је да Зрењанинци неће још дуго чекати на укидање забране на употребу воде.

- Коначно смо, након бројних недаћа и саботажа, успели да пречистимо воду и ставимо је у оквире које налажу Закон и Правилник и на корак смо до циља - поручио је Чедомир Јањић, уз напомену да је информација од изузетног значаја за све грађане, баш сада, у тешкој ситуацији, када се цела држава налази у ванредном стању због пандемије вируса корона.

Градоначелник се посебно захвалио председници Владе Ани Брнабић која је и у овим тешким тренуцима, имала времена да помогне у решавању проблема са пијаћом водом у Зрењанину.