Лесковац – Компанија „Јура“ је, након протеста дела својих запослених и одбијања да уђу у фабричке погоне, у уторак саопштила да ће поштовати све мере надлежних државних органа и да је одлучила да организује минимални процес рада, а да у халама неће бити више људи од дозвољеног броја.


Надлежни су раније препоручили „Јури“ да обустави производњу на 14 дана или да је организује тако да нема више од 50 радника на 5.000 метара квадратних под халама, јер је код једног од радника потврђено присуство вируса корона. У међувремену је потврђено да је овим вирусом инфицирано још седам од осам тестираних радника.


У „Јури“ наводе да нико није у обавези да ради уколико то не жели и уколико је уплашен за своје и здравље своје породице. Она је саопштила да ће радницима који желе да раде обезбедити довољно заштитних средстава, превоз као и исплату пуне зараде, док ће за раднике који не желе да раде „компанија одлучити у складу са инструкцијама и средствима одређеним програмом мера Владе Србије“.


Свима је упућена молба да масовним окупљањем испред фабрике не угрожавају себе и друге и да се они који не желе да раде врате својим кућама. Према последњим информацијама „Јура“, осим у такозваној чистој соби са 250 запослених, намерава да у старом погону ангажује по 100 радника у свакој смени. До понедељка под здравственим надзором, у самоизолацији, било је 74 радника „Јуре“, а од данас је тај број повећан за 221, па сада износи чак 297.