КРАЉЕВО – У склопу епидемиолошких мера против ширења заразе корона вирусом, у Краљеву је настављена детаљна дезинфекција свих градских и приградских насеља и најфреквентнијих јавних површина.

На овом важном задатку екипама овдашње Цивилне заштите и ЈКП „Чистоћа“ придружили су се и припадници Војске Србије – 246. батаљона Атомско-биолошко-хемијске одбране (АБХО) из Крушевца.

- На основу наређења команданта Копнене војске генерала Симовића, део овог батаљона ангажован је у Краљеву са две цистерне на биолошкој дезинфекцији улица, тротоара и јавних градских површина. Дезинфекција се обавља раствором одговарајуће концентрације натријум хипохлорита који се показао као изузетно ефикасно средство у борби против вируса корона – каже мајор Владимир Филиповић, командант 246. батаљона АБХО из Крушевца.

Своју мисију у Краљеву припадници овог батаљона започели су у овдашњем Ромском насељу, потом наставили у Рибници и на најфреквентнијим градским саобраћајницама у улицама Војводе Путника, Доситејевој, Зеленој Гори, Карађорђевој улици, као и на мостовима преко Ибра.

Прочитајте још: Трећи круг дезинфекције: Спречавање ширења заразе у Краљеву

- Ангажовани смо у још неколико градова и општина широм Србије – додао је мајор Филиповић.- Наши припадници су обучени, способни, искусни и мотивисани за извршавање оваквих задатака и надамо се да ћемо у сарадњи са осталим државним институцијама и службама ситуацију што пре ставити под контролу.